על הצד הארוך של הטאטמי תופרים רצועת של בד כותנה, השוליים האלו נקראים ביפנית HERI.

ישנם צבעים רבים ודוגמאות רבות לשוליי הכותנה, חלקם מיוחדים רק למקומות מסויימים כגון מקדשים.

 

צמח ה - Igusa גדל בשדות מים בדומה לאורז, והוא יכול להגיע לעד מטר גובה. האיגוסה האיכותית ביותר היא זו שצבעה אחיד לכל האורך ויש בה גמישות מהשורש ועד לקצה העשב.

 

 

בדומה ליין במערב, היפנים מדרגים את איכות הטאטמי על פי תנאי הגידול שלה. גורמים נוספים שמשפיעים על איכות המחצלת הם אורך קני האיגוסה וצפיפות הסיבים במחצלת, בין 4000-7000 קני איגוסה למחצלת.

 

 

ליבת הטאטמי עשויה מקש אורז שנדחס במכבש ענק לכדי משטחים גדולים ומוצקים. מעל ליבת הקש מותחים מחצלת ארוגה מצמח ה -Igusa.

מתיחת המחצלת היא אחת המיומנויות המורכבות בייצור טאטמי והאומנים המייצרים משתמשים בפינים מיוחדים כמו בשיטה המסורתית. למרות השימוש במכונות בעידן המודרני חלק ניכר מהייצור נעשה כמו לפני מאות שנים.

  • Facebook Classic

הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו

T A T A M I  I S R A E L